تأثیر اتومبیل، کامپیوتر و تلویزیون در شیوع چاقی در کشورهای در حال توسعه

10 فوریه 2014- چنانچه افراد در کشورهای کم درآمد بتوانند از امکاناتی مانند تلویزیون ، کامپیوتر و اتومبیل بهره مند شوند، شیوع چاقی و دیابت نوع 2 می تواند در این کشورها بصورت اپیدمیک شود. نتایج این تحقیق در مجله ی Canadian Medical Association Journalمنتشر شد.

پرفسور Learبا همکاری یک گروه از محققین بین المللی به تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری شده از بیش از 150 هزار فرد بالغ از17 کشور با درآمد بالا، متوسط تا ملل کم درآمد پرداختند.

محققین با بررسی پاسخ شرکت کنندگان درباره ی میزان فعالیت فیزیکی و نوع رژیم غذایی و مالکیت اقلام ذکر شده (کامپیوتر،تلویزیون و اتومبیل) دریافتند که میزان افزایش چاقی و ابتلا به دیابت درمیان دارندگان اقلام ذکر شده به ترتیب 400 و250 درصد در کشورهای کم درآمد افزایش یافته است.

در این تحقیق همچنین مشخص گردید افرادی که هر سه ی این وسایل را دارند با کاهش 31 درصدی فعالیت فیزیکی و افزایش 21 درصدی نشستن و افزایش 9 سانتیمتر در سایز کمر خود در مقایسه با افرادی که این وسایل را ندارند، مواجه شده اند.

در مقایسه محققین چنین ارتباطی را در کشورهای با درآمد بالای اقتصادی مشاهده نکردند، این نتایج نشان می دهد که تأثیرات داشتن این اقلام و ارتباط آن با شیوه ی زندگی بدون تحرک در این کشورها قبلاٌ اتفاق افتاده است و انعکاس آن در میزان بالای شیوع این دو بیماری (چاقی و دیابت نوع 2) است.

پرفسور Learمی گوید: با افزایش راحتی در زندگی مدرن و وجود اتومبیل ، تلویزیون و کامپیوتر در کشورهای با درآمد کم و متوسط میزان شیوع چاقی و دیابت همانند کشورهای پر درآمد خواهد شد که در نتیجه ی نشستن بیش از حد ، کاهش فعالیت فیزیکی و افزایش مصرف کالری است.

او می افزاید : نتایج بدست آمده نشان دهنده ی عواقب بالقوه مخرب سلامت اجتماعی در این کشورها است، انتظار می رود افزایش میزان چاقی و ابتلأ به دیابت با پیشرفت کشورهای کم درآمد وبا درآمد متوسط و حرکت آنها بسوی صنعتی شدن بیشتر گردد.

منبع :www.Sciencedaily.com/releases/2014/02/140210141954.htm

سرپرست مترجمین: فرخی نیا